Suositut tekstit

torstai 28. huhtikuuta 2011

Hampurilaisia ja smoothieita - ja vappuflunssaa

Kerrottakoon näin vapputunnelmissa herkullisia ruokauutisia: Vegemesta juhlii vappuna avajaisiaan Punavuoressa, Pikku-Roballa poliisiasemaa vastapäätä! Siitä tulee ekologisempi kilpailija läheisille McDonaldsille ja Hesburgerille. Kaiken lisäksi Roban Vegemesta on kesäaikaan perjantaisin ja lauantaisin auki 24h! Jee jee. Täydellinen yöpalapaikka baari-illan jälkeen, heh. Ehdin jo talvella luoda riippuvuussuhteen Vaasankadun Vegemestaan, joten nyt voin helpommin jatkaa koukussa olemista.

Vegemestan Piraatti-hampurilainen soijapihvillä
Mitä tulee vappuun, niin nyt on ilmaantunut lauantaille jo yhdet illanistujaiset ja yhdet bileet, joiden jatkot ovat puistojuhla Vallilan Tangossa. Lisäksi vappupäiväksi on kavereiden tuparit. Ainoa mutka matkassa on se, että heräsin eilen todella nuhaisena... Nyt olen vain hytissyt horkassa, kuluttanut sata nenäliinaa ja ollut aivan poikki. Tylsää. Tosin olen ollut onnekas siinä mielessä, että olin terveenä viime viikon Turun reissun ajan ja että en tätä nuhaa ennen ollut sairaana vuoteen. Viimeksi olin kipeänä viime vappuna - historia toistaa itseään. Nyt mun pitää tosin tehdä kiireellistä oikolukutyötä kipeänä, vaikka mieluummin vain makaisin peiton alla ja katsoisin piirrettyjä. Tosin huomenna päivällä aion joka tapauksessa pitää pienellä porukalla kuninkaalliset häävalvojaiset kera leivosten ja aivastusten. 

Vapputunnelmaa vuodelta 2009
Toinen ruoka-asia on se, että olen vihdoinkin tämän viikon alussa tehnyt itse smoothieita Vilman kanssa. Olen aikaisemmin käyttänyt sekoitintani vain sosekeittojen tekoon. Hyväksi reseptiksi osoittautui makea karpalo-hunajasmoothie, jonka ohjeen löysin netistä MTV3:n Activian-sivulta.

"Karpalo-hunajasmoothie


Nauti herkullisia Activia-reseptejä!
2 dl maustamatonta jogurttia
50 g jäisiä tai tuoreita karpaloita
1 dl karpalomehua
3 rkl hunajaa

Sekoita ainekset tehosekoittimeen ja sekoita täydellä teholla, kunnes juoma on sileää. Makeuta lisää tarpeen mukaan ja lisää myös mehua ohentaaksesi juomaa."

Teimme myös eilen puistolounaaksi ruokaisemman smoothien. Tosin täytyy myöntää, että meillä on vielä totuttelemista ei-makeiden smoothieiden juomisessa... Alla oleva kokeilumme on tosin todellinen vitamiinipommi! Hedelmät ja jogurtti kannattaa ensiksi säilyttää jääkaapissa, jotta juomasta tulee kylmä.
Pilko tehosekoittimeen appelsiinia, avocadoa, banaania ja persiljaa. Lisää lopuksi desilitra maustamatonta jogurttia, jos haluat juomasta pirtelömäisen.

sur sur sur
Tiedätkö jonkun hyvän smoothie-ohjeen? :)

4 kommenttia:

  1. Oi ei - säkin oot kipeenä! Kohtalotoveri toivottaa pikaista paranemista!

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia toivotuksesta, ja paranemisia myös sinne! Ikävää, että sä olet yhä kipeänä kun nyt sulla menee flunssassa sekä viime viikon synttärisi että vappu. :-( Kevät tuntuu olevan petollista aikaa: kai katupöly, siitepöly ja ailahtelevat ilmat altistavat nuhalle ja yskälle.

    VastaaPoista
  3. Tämän hetken smoothiesuosikkiin tulee banaania, luomusoijamaitoa, mustaherukoita, karpalojauhetta, leseitä, pähkinärouhetta ja hiukan pinaattia. Nam!

    Smoothiet on kyllä hyvin kiitollista herkkua, kun niitä voi varioida loputtomiin.


    N.

    VastaaPoista
  4. Vau, hyvän kuuloinen ja erikoinen ohje! :) En ollut tullut ajatelleeksikaan, että pähkinärouhettakin voisi käyttää. Smoothieissa tosiaan nuo loputtomat variaatiomahdollisuudet ja itse tekemisen helppous ovat parasta.

    VastaaPoista